کابل شیلد یکی از انواع سیم وکابل موجود در بازار می باشد که دارای کاربردهای متنوعی است. حال اگر شما هم تمایل دارید که با مهمترین کاربردهای این نوع کابل آشنا شوید و در مورد انواع آن اطلاعات بیشتری کسب کنید بهتر است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
کابل شیلد دار چیست؟
امروزه با پیشرفت تکنولوژی مشاهده می شود که در عرضه و ارائه انواع کابل و سیم نیز تحول هایی ایجاد شده است که در این بین یکی از انواع این محصولکابل شیلد دار می باشد. این نوع کابل به طور کلی به گونه ای است که در آن برای محافظت از کابل و اطلاعات جاری آن در برابر اختلالات الکتریکی و اختلالات مکانیکی از یک لایه شیلد روی سیم های کابل استفاده شده است. لازم است بدانید این سیم ها معمولا با فهایی از جنس مس یا آلومینیوم شیلد می شود. با این حال طبیعتا قیمت این نوع محصول نسبت به قیمت کابل بدون شیلد بیشتر می باشد. اما لازم به ذکر است که اگر از کابل بدون شیلد استفاده نمایید هنگامی که کابل در کنار کابل های برق و نویزهای الکتریکی قرار بگیرد، نمی تواند اطلاعات و محتوا را به طور دقیق و صحیح منتقل نماید با این حال سیگنال هایی که در آخر انتقال داده می شوند منقطع و نیمه کاره خواهند بود. با این وجود می توان گفت از جمله مهمترین وظایف شیلد این است که از شدت ولتاژ بیش از حد میان هادی جلوگیری کند و موجب می شود که تحت هر شرایطی پایداری حفظ شود. کم کردن شدت اختلال های رادیویی و شوک الکتریکی نیز از دیگر وظیفه های شیلد در کابل و سیم می باشد.
مهمترین کاربرد کابل شیلد
با وجود اینکه گفته شد مهمترین هدف شیلد دار کردن کابل ها، حفظ اطلاعات کابل ها می باشد اما می توان مهمترین کاربرد این کابل ها را در مواقعی که نیاز به جلوگیری از میدان مغناطیسی می باشد ربط داد. به گونه ای که شیلد روی کابل به عنوان سپر دفاعی عمل می کند و میدان میزان نویز را به طور کامل از بین می برد. با این حال مهمترین کاربرد کابل شیلد در اتصالات مهم است که نباید هیچ گونه خطا یا ارور داشته باشد. مثلا در ماشین آلات و تجهیزات آزمایشگاهی از این کابل ها استفاده شده که در لوله های فی و غیر فی نصب می شود. همچنین لازم است بدانید از این کابل ها در سیستم های اعلام حریق و میکروفون های امنیتی نیز استفاده می شود. با توجه به این موارد لازم است بدانید انواع مختلف کابل شیلد شامل کابل قدرت، کابل فرمان و کنترل،کابل افشان و مفتولی می باشد که به صورت شیلدار تولید و عرضه می شود.
کاربرد شیلد در صنعت برق
با وجود آنچه در مورد قابلیت های کابل زره دار یا کابل های شیلد گفته شد لازم است بدانید از این کابل ها در کابل برق نیز استفاده می شود، به طوری که در سیستم برق رسانی فشار متوسط و فشار قوی از یک لایه شیلد آلومینیوم یا یک لایه هادی استفاده می شود زیرا اگر یک کابل فشار قوی بدون شیلد به زمین برخورد داشته باشد موجب به وجود آمدن میدان الکترواستاتیک در آن نقطه خواهد شد که این مسئله می تواند باعث تخلیه کرونا و ایجاد شوک الکتریکی از این طریق شود. از طرفی دقت داشته باشید استفاده از شیلد در کابل قدرت و نصب در انتهای سیستم تخلیه باعث جلوگیری از شوک احتمالی در جریان به وجود آمده می شود. با این حال می توان گفت شیلدار کردن کابل ها راه حل بسیار مناسبی برای جلوگیری از اتلاف انرژی برق خواهد بود.
خرید کابل های شیلد
با وجود آنچه در مورد کاربرد شیلد گفته شد حالا اگر شما هم قصد خرید این محصول را دارید دقت داشته باشید در هنگام انتخاب حفاظ آن باید دقت خاصی در مورد احتمال خوردگی به عمل آید، زیرا این امر نه تنها از نظر مکانیکی بلکه از نظر ایمنی الکتریکی نیز حائز اهمیت می باشد و با وجود اینکه در حال حاضر شرکت های زیادی اقدام به ارائه انواع این محصول نموده است می توانید با اطلاع از ویژگی، به راحتی بهترین نوع آن را خریداری نمایند. در این بین شرکت های مهم در تولید کابل شیلدار شامل شرکت پیشرو رفسنجان، شرکت البرز الکتریک نور و شرکت خراسان افشارنژاد می باشد. دقت داشته باشید بسیاری از افراد فکر می کنند که بالا بودن قیمت کابل و وزن کابل، گزینه مناسبی برای مشخصه کابل اصل می باشد اما بهترین روش خرید کابل اصل، تهیه آن از فروشگاه های معتبر است.
درباره این سایت