تجهیزات پسیو شبکه آن بخش هایی از شبکه کامپیوتری می باشد که وظیفه انتقال داده در شبکه را به عهده دارد و نمی تواند روی داده تغییر و یا تاثیری داشته باشند همانند کابل شبکه ( کابل مسی، کابل فیبر نوری و کواکسیال)، کانکتورها، رک شبکه و سایر موارد . تمامی راه حل های پسیو مسلما شامل تجهیزات پسیو شبکه می باشد که در آن کابل شبکه نقش اصلی را به عهده دارد و سایر تجهیزات در کنار کابل شبکه فرآیند انتقال داده را بدون تاثیر بر روی آن کامل می کنند .
حال به توضیح بعضی از تجهیزات پسیو شبکه می پردازیم
کابل شبکه که مهمترین جزء انتقال داده می باشد خود شامل کابل مسی، کابل فیبر نوری و کابل کواکسیال است که بسته به نیاز در پروژه های مختلف بکاربرده میشود .
کابل شبکه مسی از ۴ زوج سیم بهم تابیده تشکیل شده است که بصورت دسته بندی های Cat5e,Cat6,Cat6Aو Cat7 و در انواع UTP,FTP و SFTP طبقه بندی می شوند. سرعت و پهنای باند کابل های مسی با یکدیگر متفاوت است .
بطوریکه کابل Cat5e بیشتر در شبکه های با سرعت ۱۰/۱۰۰Mbps ، کابل Cat6 بیشتر در شبکه های با سرعت ۱۰۰۰Mbps و کابل های Cat6A و Cat7 در شبکه های باسرعت ۱۰G مورد استفاده قرار میگیرد. لازم بذکر است که کابلهای Cat6 ، Cat6A و کابل Cat7 سرعتهای پایینتر را نیز پشتیبانی می کنند. از نظر پوشش محافظ کابل نیز کابل های شبکه UTP بدون پوشش می باشند .
کابل های FTP دارای یک لایه فویل فی و کابل های SFTP دارای یک لایه شیلد و یک لایه فویل برای جلوگیری از نفوذ نویز الکترو مغناطیس می باشد .
همچنین تمامی متعلقات مربوط به کابل که برای انتقال داده مورد نیاز می باشد نیز در دسته بندی تجهیزات پسیو قرار میگیرند که مهمترین آنها عبارتند از :
کیستون شبکه یک قطعه اتصال دهنده مادگی می باشد که در دو سر کابل سربندی می شود و در سمت رک در پچپنل و در سمت ایستگاه کاری برروی دیوار یا ترانک درون فیس پیلیت قرار میگیرد .
پچپنل شبکه یک مونتاژ سخت افزاری می باشد که جهت قرار گرفتن کیستون ها می باشد و درون رک قرار میگیرد و رکمونت است .
پچکورد شبکه یک اصطلاح در کابل کشی ساختیافته می باشد و طولی از کابل شبکه است که در دو سر خود دارای کانکتور RJ45 می باشد و جهت اتصال دیوایسهای مختلف تحت شبکه با بستر شبکه مورد استفاده قرار میگیرد .
کابل کواکسیال یک نوع کابل مسی است که معمولا دارای یک شیلد فی برای جلوگیری از تداخل نویز می باشد کابل کواکسیال بیشتر برای اتصالات تلویزیون و انواع آنتن ها مورد استفاده قرار میگیرد.
کابل فیبر نوری از تعدادی تار شیشه ای تشکیل شده است که درون یک پوشش محافظت شده قرار میگیرند و دارای انواع مختلف سینگل مود و مالتی مود با تعداد کُرهای متفاوت می باشد و بسته به محلی که مورد استفاده قرار میگیرد اعم از داخل ساختمان یا خارج ساختمان دارای طراحی متفاوت است .
پهنای باند در این نوع بستر شبکه از سایر بستر ها بیشتر بوده و اطلاعات را از طریق کابل فیبر نوری تا مسافتهای بسیار طولانی می توان ارسال کرد .
کابل های فیبر نوری نیز مانند کابل های مسی برای انتقال داده نیاز به متعلقات مخصوص به خود دارند که مهمترین آنها عبارتند از:
پچپنل فیبر نوری یک مونتاژ سخت افزاری رکمونت و غیر رکمونت است که برای قرار دادن آداپتور های فیبر نوری و قرار دادن پیگتیل ها در آن استفاده می شود .
آداپتور فیبر نوری یک کانکتور خاص است که برای اتصال دادن دو انتهای یک کابل فیبر نوری مورد استفاده قرار میگیرد .
پیگتیل فیبر نوری طول کوتاهی از یک تار فیبر نوری معمولا تایت بافر است که در یک انتهای خود دارای کانکتور فیبر نوری می باشد .
یک محفظه فی می باشد که جهت محافظت و نگهداری انواع تجهیزات شبکه های کامپیوتری همانند سوییچ شبکه ، روتر، اکسس پوینت ، سرورهای رک مونت باطری های یو پی اس و سایر تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرد . رکهای شبکه بسته به نیاز بصورت دیواری و ایستاده بکار برده می شوند .
واحد اندازه گیری ارتفاع رک یونیت بوده و هریونیت تقریبا ۴.۵ سانتیمتر می باشد . اندازه رکهای معمول در بازار شبکه از ۴ یونیت تا ۴۷ یونیت می باشد که اکثرا دارای استاندارد ۱۹ اینچ است.
متعلقات رک شامل فن مخصوص رک ، طبقه ثابت ، طبقه متحرک ، ترمینال پاور، پیچ ومهره رک ، نگهدارنده کابل و سایر تجهیزات می باشد . رک شبکه و تمامی متعلقات آن نیز در دسته بندی تجهیزات پسیو شبکه قرار میگیرند .
منبع : ارتباط وستا
درباره این سایت